Strandhugg

Strandhugg

Trodlatysdal

Trodla-Tysdal siest å være Rogalands mest avsidesliggende gård i drift.
Gården ligger i Hjelmeland kommune og er omringet av 900 meter høye fjell.
I elven som renner forbi gården og ut i Øvre Tysdalsvatn er det både laks og røye.
Dette er en perle å padle til, ta med fiskesnøre og kaffekjel!

Enkel tilgang
De fleste som besøker gården innerst i enden av vannet bruker apostlenes hester, en gåtur på ca. 3 timer gjennom nydelig landskap fører deg frem til den lille perla. Om sommeren er det også mulig å benytte en skyssbåt for å komme seg inn. Som du kanskje har forstått er det ingen mulighet for å kjøre inn til gården, kajakk er et meget bra alternativ. Øvre tysdalsvatn er ca. 13 km langt og dersom du slenger ut en spinner på en liten teleskopstang e.l. er sjansen stor for at du har fått opptil flere fine ørret på veien inn. Husk at du må ha fiskekort (fås kjøpt på gården). Det er greie parkeringsmuligheter ved kaien du ser når du nærmer deg fra veien. Her er det også veldig fint å starte turen, med enkel tilgang til vannet. Du slipper med andre ord lang og slitsom bæring.

Overnatting
I enden av vannet venter en ubetjent turistforeningshytte evt. mange fine teltplasser. Selv lagde undertegnende en liten gapahauk hvor medbrakt presenning ble strukket over. Dersom du tenker å sove ute kan det være fint å kontakte de som bor på gården for å gi beskjed og kanskje få noen gode tips hvor det er fint å legge seg til. Turen kan fint gjøres som en dagstur, men det er nå fint å ta seg god tid og bruke to dager når man først er i gang. Det er flere artige ting å se og undersøke når du kommer på land. Klikk deg gjerne inn på www.trodla-tysdal.no for tips og forklaringer til hva du kan se.

Hvordan komme dit?
Fra Stavanger tar du fergen over til Tau (40 min). Deretter følger du riksvei 13 til ca. 1 km før Årdal (25 min). Ta første veg til høyre (100 graders sving) etter at du har passert broen over Storånå som renner gjennom Årdal. Etter 3 km ser du Øvre Tysdalsvatn og kaien.

 God Tur!

Denne artikkelen vart første gong publisert i bladet Padling.

Kommentarar ikkje tillat.